Ημερ. Τελευταίας Τροποποίησης: 21/10/2020

Μιάο Σινγκ

O Μεγάλος Δάσκαλος [κιν.: shìmiàoxīng dàshī 释妙兴 大师 | 1891 -1927μ.Χ.]
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΣ»

O Μεγάλος Δάσκαλος [κιν.: shìmiàoxīng dàshī 释妙兴 大师 | 1891 -1927μ.Χ.]


Ο Ηγούμενος Σι Μιάο Σινγκ [Κιν.: shìmiàoxīng dàshī 释妙兴 大师 / 1891 - 1927Κ.Ε.], ήταν ένας από τους πιο διάσημους Μαχητές Μοναχούς [Κιν.: zhùmíng wǔsēng 著名 武僧] του Ναού Σαολίν του τελευταίου αιώνα. Με βάση τα ιστορικά αρχεία του Σαολίν, γνωρίζουμε πως γεννήθηκε το 1891 Κ.Ε. στο χωριό Λινρού [Κιν.: línrǔxièwān 临汝谢湾] της πόλης Ντενγκ Φενγκ, στην επαρχία Χονάν [Κιν.: Hénán 河南]. Το όνομα του ήταν Τζιν Χάο Ουέν [Κιν.: Jīn Háowén 金豪文] ενώ λόγω της γνώσης του στις Πολεμικές τέχνες πολλοί του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι, ο χρυσός Λούο Χαν [Κιν.: Jīnluóhàn 金罗汉].

Σε ηλικία μόλις 8 ετών, λόγω της μεγάλης οικονομικής ανάγκης που αντιμετώπιζε η οικογένεια του, ο πατέρας του τον πήγε στο Μοναστήρι Σαολίν. Ο Μεγάλος δάσκαλος Σι Χανγκ Λιν [Κιν.: shìhéng lín 释恒林 / 1865 μ.Χ – 1923 Κ.Ε.], έγινε ο Δάσκαλος του. Αφιερώθηκε στη μελέτη των Βουδικών Κειμένων, στη γραφή και την καλλιγραφία και στις πολεμικές τέχνες στις οποίες είχε μεγάλη κλίση. Για το λόγο αυτό οι άλλοι μοναχοί τον φωνάζανε Γου Τσι Τσάϊ [Κιν.: Wǔqícái 武奇才], που σημαίνει Ιδιοφυΐα στη Μάχη. Ο Μοναχός Μιάο Σινγκ ήταν κορυφαίος γνώστης [Κιν.: gōngfǎ 功法] στις παραδοσιακές Μαχητικές τέχνες του Σαολίν [Κιν.: Shàolínsì díchuán gèzhǒng quán 少林寺 嫡传 各种拳], το σύστημα πίεσης των δακτύλων [Κιν.: diǎnxué 点穴], το σύστημα μετακίνησης οστών [Κιν.: xiègǔ 卸骨] και στο σύστημα κλειδώματος και λαβών [Κιν.: qínná 擒拿].

Στην αρχή της περιόδου της Δημοκρατίας της Κίνας, η πολιτική κατάσταση ήταν ρευστή. Πολέμαρχοι ήθελαν να σφετεριστούν τις εκτάσεις του μοναστηριού και ληστές έκαναν συχνά επιδρομές σε όλη την επαρχία Χονάν ακόμη και στα μοναστήρια. Ο ναός Σαολίν για να να βοηθήσει τον κόσμο και να προλάβει την καταστροφή συγκέντρωσε τους Μοναχούς Μαχητές [Κιν.: sēngbīng 僧兵] και τους εκπαίδευσε στη χρήση όπλων [Κιν.: qiāngxiè 枪械] δημιουργώντας έτσι ένα Αμυντικό Σώμα Προστασίας [Κιν.: bǎowèituánzǒng 保卫团总].

Από το 9ο έτος της Δημοκρατίας της Κίνας [Κιν.: Mínguó jiǔ nián 民国九年], το 1920, το στρατιωτικό σώμα του ναού Σαολίν επανασυστάθηκε ύστερα από εκατοντάδες έτη, υπό την ηγεσία του Μοναχού Χανγκ Λιν. Το Σώμα Προστασίας του Σαολίν με κορυφαίο Μαχητή τον Μιάο Σινγκ, ο οποίος έλαβε το τιμητικό αξίωμα του συνταγματάρχη, πήρε μέρος σε δεκάδες νικητήριες μάχες απαλλάσσοντας πολλές περιοχές από ομάδες ληστών. Τρία μόλις χρόνια μετά το 1923 Κ.Ε. ο μεγάλος δάσκαλος Σι Χανγκ Λιν απεβίωσε. Όπως ήταν φυσικό ο μοναχός Μιάο Σινγκ ανέλαβε τη θέση του δάσκαλου του.

Tο 17ο έτος της Δημοκρατίας της Κίνας (1928] ο Σι Γιάου Σαν [Κιν: shíyǒusān 石友三, 1891 - 1940] ένας χαμηλόβαθμος αξιωματικός του πολεμάρχου Φανγκ Γιου Σιανγκ [Κιν.: Féng yùxiáng 冯玉祥 / 1882 Κ.Ε. - 1948 Κ.Ε.] διατάχτηκε να διώξει τον Πολέμαρχο Φαν Τζουνγκ Σιου [Κιν.: fánzhōngxiù 樊钟秀 / 1888 μ.Χ – 1930 μ.Χ], διοικητή του 4ου συντάγματος στην επαρχία Henan. Ο Φαν Τζουνγκ Σιου ήταν από το χωριό Σια Τζουάνγκ [Κιν.: xiàzhuāng 夏庄] του Πινγκ Ντινγκ Σαν [Κιν.: Píngdǐngshān 平顶山] και το 1901 μελετούσε Μαχητικές τέχνες [Κιν.: Wǔgōng 武功] με το σεβάσμιο Χανγκ Λιν για τρία χρόνια και ήταν συμμαθητής και καλός φίλος με το Μιάο Σινγκ. Τον Φεβρουάριο του 1927 ο Μιάο Σινγκ επικεφαλής πλέον των Μαχητών Μοναχών, οδήγησε το Σώμα Προστασίας του Σαολίν στην πόλη Γου Γιανγκ [Κιν.: Wǔyáng 舞陽], ενάντια στα στρατεύματα του Φανγκ Γιου Σιανγκ που είχαν ήδη καταλάβει το Σιάν [Κιν.: Xī'ān 西安] και προέλαυναν προς την επαρχία Χονάν. Στις 6 Μαρτίου του 1928 ο Μιάο Σινγκ πέθανε σε αυτήν την μάχη. Το σώμα του παρέμεινε στο πεδίο της μάχης μαζί με τους συντρόφους του, για παραδειγματισμό, μετά από τις ρητές εντολές του Σι Γιάου Σαν .

Ο Δάσκαλος Μιάο Σινγκ, ήταν μόλις 36 ετών όμως άφησε μια κληρονομιά μεγάλης αξίας στο Σαολίν. Εκτός από τις Πολεμικές Τέχνες που δίδαξε ακόμη και σε Λαϊκούς, έγραψε Το Διάγραμμα του Γενεαλογικού Δέντρου του Σαολίν [Κιν.: Shàolínzōngpài yuānyuán shìxì tújiě 少林宗派渊源世系图解]、τη Πυγμαχία του Σαολίν [Κιν.: Shàolín quánjiè 少林拳解]、το Κοντάρι του Σαολίν [Κιν.: Shàolín gùnjiè 少林棍解]、τις 5 Κλασσικές Τεχνικές του Νταμό [Κιν.: Dámó Wǔ Jīngquán 达摩五经拳]、το Χρήση του Σκήπτρου των Μοναχών [Κιν.: chánzhàng jiè 禅杖图解]、την Εξήγηση των Βουδιστικών Κανόνων του Σαολίν[Κιν.: Shàolín jiè yuē shìyì 少林戒约释义] και το Βοήθημα των Πολεμικών Τεχνών [Κιν.: zēngbǔquán xiè zhēnyán 增补拳械箴言], τα οποία φυλάχτηκαν στο Μοναστήρι.

Απόσπασμα από το Βιβλίο
«Μοναχοί που επηρέασαν το Σαολίν»
ISBN: 978-960-93-4837-9
Με την άδεια του Συγγραφέα